Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

"Αρμόδιες αστυνομικές & λοιπές υπηρεσίες για καταγγελίες που αφορούν ζώα (emails)"



Παρακάτω παρατίθενται τα emails των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών που επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις παράνομης συμπεριφοράς εις βάρος των ζώων.
Σε περίπτωση που το αδίκημα τελείται σε οποιοδήποτε φυσικό χώρο οφείλετε ΠΑΝΤΑ να λαμβάνετε φωτογραφίες ή βίντεο των συνθήκων διαβίωσης του ζώου/ων και την κατάσταση την οποία βιώνει. Με ατομική ευθύνη του κάθε μάρτυρα ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύονται ληφθείσες φωτογραφίες, όπου εμφαίνονται πρόσωπα ή διευθύνσεις κατοικίας ή τηλεφωνικοί αριθμοί ή άλλα αναγνωριστικά σημεία, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να γίνει πρόδηλη η ταυτότητα του δράστη, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων του Ν. 2472/1997. Εν συνεχεία, εφόσον είστε σίγουροι για την υποβολή μήνυσης και ότι με αυτόν τον τρόπο πρέπει να επέμβουν οι αρχές άμεσα, μεταβαίνετε από κοινού με άλλους μάρτυρες στο Α.Τ. του τόπου συμβάντος ή σε οποιοδήποτε άλλο και συγκεκριμένα στον Αξιωματικό Υπηρεσίας, εάν πρόκειται για ενεργητική ή παθητική κακοποίηση, και απαιτείτε να ληφθεί ένορκη εξέτασή μας και να σχηματισθεί δικογραφία. 
Σε περιπτώσεις που η ζωή του ζώου δε βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο μπορείτε, είτε να ενημερώσετε τις αρμόδιες αρχές:
  • είτε με έγγραφη επιστολή σας στο Γραφείο Αστυνόμευσης κάθε Α.Τ., καθημερινές ημέρες και πρωινές ώρες (07:30΄/08:00΄ με 15:00’). Δείτε για τα ακριβή βήματα: https://reportanimalabusegreece.blogspot.com/2017/11/blog-post.html
  • είτε να αποστείλετε ηλεκτρονική επιστολή (email) χρησιμοποιώντας κατά σειρά στις κάτωθι προϊστάμενες των Α.Τ. αστυνομικές υπηρεσίες, ώστε να ασκηθεί πίεση για άμεση ενέργεια, σε περίπτωση που συναντήσετε κάποιο κώλυμα στο Α.Τ. ή επίσης για να εξοικονομηθεί πολύτιμος, για τη ζωή του ζώου, χρόνος. Δείτε για τα ακριβή βήματα: https://reportanimalabusegreece.blogspot.com/2017/08/email.html

1.)Δ/νση Γενικής Αστυνόμευσης & Τουρισμού Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ.: genast@astynomia.gr

2.)Το email κάθε Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης, π.χ., Γ.Α.Δ. Αττικής, που θα βρείτε από τη λίστα εδώ, πατώντας αριστερό κλικ σε καθεμία από τις παρακάτω:

3.)Το email κάθε Διεύθυνσης Αστυνομίας, π.χ, Δ/νση Αστυνομία Δυτικής Αττικής για τις περιοχές που ανήκουν αστυνομικά σε αυτή, που θα βρείτε ανάλογα με την Γενική Δ/νση και πατώντας ταυτόχρονα το κουμπί «Ctrl» και αριστερό κλικ πάνω σε κάθε Δ/νση Αστυνομίας παρακάτω. Για την…:

Γ.Α.Δ. Αττικής

Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης

Γ.Π.Α.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Γ.Π.Α.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας

Γ.Π.Α.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Γ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας

Γ.Π.Α.Δ. Στερεάς Ελλάδας

Γ.Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου

Γ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Γ.Π.Α.Δ. Κρήτης

Γ.Π.Α.Δ. Ηπείρου

Γ.Π.Α.Δ. Ιονίων Νήσων

Γ.Π.Α.Δ. Δυτικής Ελλάδας

Γ.Π.Α.Δ. Πελοποννήσου

Σε περίπτωση που διαπιστώνετε ότι μέσω διαδικτύου προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο), όπου επιδεικνύονται θηράματα ή λαβωμένα ζώα ή προβάλλεται κακοποίηση/ θανάτωση ζώων ή μια ηλεκτρονική δημοσίευση, όπου δηλώνεται η πρόθεση για επικείμενη βλάβη προς ζώο ή ζώα, παράνομη πώληση ή άσκοπή γέννα σκύλου με σκοπό την αποκόμιση χρηματικού οφέλους, πρέπει να ενημερώνετε ΠΑΝΤΑ τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές. Στην περίπτωση, δηλαδή, που η πράξη τελείται με μέσο το διαδίκτυο, ενημερώνετε και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςccu@cybercrimeunit.gov.gr .   
Στις περιπτώσεις που διαπιστώνετε άθλιες συνθήκες σε δημοτικά κυνοκομεία, οφείλετε να αναζητάτε και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Δ/νσεων Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας στα site τους, δηλαδή αναζητάτε, π.χ. Περιφερειακή Ενότητα Αττικής και πηγαίνετε στη σχετική καρτέλα που λέγεται «Επικοινωνία» ή «Τηλεφωνικός Κατάλογος» και είτε αποστέλλετε ηλεκτρονικά την επιστολή σας εκεί με ταυτόχρονη κοινοποίηση του email στο Γραφείο του οικείου Περιφερειάρχη.
Επιπλέον, σε περίπτωση παράνομου εμπορίου μπορείτε να αποστέλλετε την επιστολή σας και στη Γενική Δ/νση Σώματος Δίωξης Οικ/κού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.): kataggelies@sdoe.gr ή να συμπληρώσετε την φόρμα καταγγελίας στο παρακάτω link: https://www.minfin.gr/web/eidike-grammateia-sdoe/phorma-katangelias .
Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και μπορεί να ενέχει τροποποιήσεις ως προς τις ενέργειές μας. Δεν ψάχνουμε πάντα κάποιον άλλον να μας βγάλει από τη «δύσκολη» θέση, αλλά αναλαμβάνουμε την υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε μία ζωή, διότι μπορεί να είμαστε η μοναδική ελπίδα του. 


Ο Διαχειριστής
Δρίβας Ευάγγελος

Για οποιαδήποτε άλλη απορία απευθυνθείτε στη σελίδα & blog Report Αnimal Αbuse Greece.